За сладкишите които приготвям не използвам точни мерки. Всяка торта е
различна и я правя на вкус. Много е
важно преди да завършите продукта да опитвате. Опитайте от блата и от всеки
крем преди да сглобите тортата. Всеки може да си добавя или премахва съставки
които не му допадат и да направи тортата по свой вкус.
За основата
60гр. Кокосови стърготини ( недехридратирани )
150гр. Лешници
15гр. Счукани какаови
зърна
6-7 фурми ( зависи от толкова колко сладко обичате )
2 ч.л. чиа ( предварително накисната в малко водичка )
2 с,л. какао
За Банановия крем:
120гр. Кашу
60гр. Кокосово масло
1 бр. банан
Стевия ( на вкус )
За боровинковото сладко:
100гр. Боровинки
2ч.л. чиа
2 фурми
За Боровинковия крем:
100гр. Кашу
150гр. Боровинки
60гр. Кокосово масло
Стевия (Или друг
подсладител като кленов сироп или агаве )
Приготвянето на основния блат отново става в кухненския
робот. Всички съставки се слагат заедно и се смилат до подходяща консистенция.
Когато образува лепкава смес разтиламе на дъното на форма за торта.
Отделно приготвяме бананови крем и боровинковия. И за двата
начина е един и същ. Разтапяме кокосовото масло. Накисваме кашуто. Пасираме с
блендер до кремообразна смес. овкусяваме със стевия. Към този крем добавяме
банан, а към другия боровинките.
Между двата крема като разграничителна линия разстиламе един
слой от боровинково сладко. Можем да използваме готово ( което не е сурово )
или да си го приготвим сами. Пасираме боровинки и фурми, добавяме семенца чиа и готово.
Най-добре да изчакате банановият крем да се втвърди и след това да сложим боровинковото
сладко за да не се размесят.
Отгоре заливаме с
боровинковият крем. За финал малко боровинки и кокос. Оставяме я да си
почине няколко часа ( или колкото издържим преди да нападнем ). Ако оставите
тортата да се стегне във фризера се получава страхотна сладоледена торта.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар