сряда, 20 март 2013 г.


Лесна Сурова тортичка със смокини

 За блата:
1 и 1/2 чаша бадеми
5-6 сушени смокини 
малко ром

За крема: 
2 бр. авокадо
3с.л кокосово масло
какао
агаве

За глазурата
100гр. натурален шоколад

Тази торта е супер лесна и става много бързо. Само трябва предварително да си накиснете ядките и сушените смокини за 2-3 часа. Аз сложих във водата при смокините 2 лъжици ром и си направих пияна торта :))) Смиламе бадемите и смокините в кухненския робот и вече си имаме готов блат. Био натурални смокини, които използвах не са много сладки. Ако сте любители на по-сладки торти добавете лъжица-две агаве или мед. Получава се лепкава смес, която си разстиламе във форма. Кремчето го приготвяме, като пасираме авокадото, какаото, агавето и разтопеното кокосов масло. Повечето неща си ги правя на око и по мой вкус. Не казвам точни количества на какаото и подсладителите, понеже всеки има свой вкус. Нека да ви е сладко. Опитвайте всичко което правите! Винаги съм обичала дебела и твърда шоколадова глазура върху тортите. Взимате си любимия натурален шоколад и го разтапяте на водна баня. Заливате след като сте сглобили тортата. И в хладилника ( най-добре за една нощ ). На сутринта си имате страхотно сурово изкушение. Става за супер зареждаща закуска. Едно парченце и си там:))) После ще имате енергия и страОтно настроение през целия ден. Казвам ви го от опит ! 

1 коментар:

  1. Хареса ми рецептата! Колко голяма излиза тортата горе -долу ?

    ОтговорИзтриване