понеделник, 19 август 2013 г.

Вкусно желирано кремче наречено Пана Кота ( за вегани )



Това е първата копка!
Нужни са ни само:
 500мл. Ядково мляко ( или соево, кокосово )
2.5 гр. Агар на прах ( предполагам, че и 2 гр. ще свършат работа )
Няколко капки  течна стевия ( или друг подсладител)
Пръчица бурбонска ванилия

Плодове по избор за украса и настроение


Работата с агар-агар не е нещо много сложно, но изисква внимание. Първо разтваряме агара в млякото заедно с пръчицата ванилия, и стевията  . Слагаме на котлона да заври. Разбъркваме периодично. Щом почне да ври махаме от котлона и прехвърляме в купа, като вадим ванилията. Сега сместа с агар трябва да се охлади до 35 градуса. Аз сложих купата с млякото в друг съд, пълен с вода и лед. И бърках докато се охлади, но може да се остави и на стайна температура ( аз просто нямах търпение ).  Щом температурата падне преливам в купички или  цялото в моята чаша  :D И отива в хладилника да си желира за 2 часа.

Отгоре си намачках малко малини за вкус  и настроение :D

1 коментар:

  1. Чудесна и лесна рецепта, ще се пробва моментално с малко пресни червени боровинки, които имам ;) Имате ли ФБ профил за по-лесно следене и актуална информация ? :)

    ОтговорИзтриване