сряда, 16 януари 2013 г.

Заместването на захарта в печенето - 1 част


Първо да започна от там, че всяка рецепта, която ползвате е с точни пропорции и е нужно само да следвате стъпките за приготовление. Но в случаите, когато искате да импровизирате или просто да заместите захарта в състава на сладкиша, можете да се възползвате от тези съвети.
Понеже видовете заместители са доста съм разделила информацията на 2 части. Та...

Ето ни! Захарните алтернативи и техните еквиваленти на 1 чаша бяла рафинирана захар или кафява захар. Надявам се това да ви помогне при печенето. 

Подсладители :

Ако използвате сух подсладител ще е нужно увеличаване на мокрите съставки с 1 супена лъжица на чаша. Ако използвате течен, вие ще трябва да намалите мокрите съставки в рецептата, както е посочено по-долу. Всеки артикул по-долу е еквивалентно на 1 чаша захар. 

Мед: 1/2 чаша = 1 чаена чаша захар 

По-сладък от захарта, и добавя много влага вашата рецепта. За всяка 1/2 чаша мед, намаляваме течните съставки с 1/4 чаша. Меда е влагозадържащ и прави вашата рецепта влажна. Не препоръчвам да използвате повече от 1/2 чаша във Вашата рецепта, или друго, което може да попречи на консистенцията на изпечения продукт. Ако имате нужда от допълнителна сладост, добре е да го комбинирате с друг заместител на захарта, като сок от кокос или пюре от сушени плодове, стевия и т.н. ... Ако вашият тесто изглежда особено влажно, опитайте да добавите 1 супена лъжица нишесте или кокосово брашно или брашно от нахут, за да абсорбира влагата. (Кокосово брашно работи най-добре и има леко сладък вкус чудесно е за тестени изделия). И накрая да спомена, че има противоречиви мнения за използването на мед при печене. Най-вече поради това, че губим от полезните му свойства, при излагане на високи температури. 

Агаве нектар: ​​1 ¼ чаша = 1 чаена чаша захар 

Агавето е по-сладко от захарта. Забележка нектара от агаве е с високо съдържание на фруктоза и има противоречиви изследвания за това дали наистина е по-добре, отколкото високо-фруктозния сироп от царевица. Ако имате здравословен проблем свързан с нивата на кръвната захар, вижте, ако можете да намерите малко повече информация за него. Обикновеният агаве нектар е тъмно кафяв и наподобява кленов сироп. Суровия агаве нектар е по-малко сладък и е по-бистра течност. Когато използвате 1/2 чаша агаве, намаляваме мокрите съставки с 2 супени лъжици. Ако вашето тесто изглежда особено мокро, опитайте да добавите 1 супена лъжица нишесте или брашно, кокосово да го абсорбира. Аз не бих препоръчала да използвате повече от 3/4 чаша на рецепта при заместване. Ако имате нужда от допълнителна сладост, го комбинирайте с едно от предложенията по-долу. 

Якон сироп: ¾ чаша = 1 чаена чаша захар 

Този сироп е чудесен заместител за онези, които са силно чувствителни към меласа. Тя е тъмна, гъста, с подобен аромат на канела, и само половината от сладостта на меласата. Също така е доста скъпо. Намаляваме мокрите съставки с 2 супени лъжици, ако го използвате. Като заместител на меласа, е страхотно. В ежедневието, като подсладител излиза доста скъпо. 

Меласа: ½ до ¾ чаша = 1 чаша захар 

Меласата има повече хранителни вещества, отколкото бялата захар и прави страхотни печива като бисквитки или малки хлебчета за чай. Не е толкова подходящо за пухкави продукти, като торта. Намаляваме количеството на мокрите съставки с ¼ чаша, ако използвате 3/4 чаша от него за заместване на бялата захар. Този подсладител е със силен аромат, може да не ви допадне , ако го използвате в по големи количества. Добре е да комбинирате малко количество меласа с едно от другите предложения тук. 

Стевия на капки: 6 капки = 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка = 1 чаена чаша захар. 

Стевията е много сладък заместител на захарта. Ако го използвате при печене, за да замените захарта, вие ще трябва да се увеличите както на мокрите така и сухите съставки, за да се възстановят загубите на обем от захарта. Добавете в ¼ до ½ чаша ябълково пюре, варено пюре от сладки картофи или тиква, или пюре банан, за да замените изгубения обем и влага от 1 чаша захар. Стевията също така има силен аромат не всеки я обича, в началото пробвайте с по-малко количество за да видите дали ви харесва. Тя може да се използва най-добре за подслаждане на напитки, сосове и т.н. Налице е също така и стевия на прах, но често се комбинира с декстроза (царевична захар. Известен още с..... лоши неща). 

Сироп от клен: ¾ чаша = 1 чаена чаша захар 

Кленовият сироп е по-ароматен от захарта, но също така не е толкова сладък. Намаляваме течностите в рецептата с 2-4 супени лъжици, когато използваме 1 чаша кленов сироп при печене. Ако желаете, можете да го комбинирате с друг подсладител, от изброените тук, за да получите вкуса, който търсите. Също така, може да се наложи да помислите за добавяне на свързващо вещество като лен или смлени Чиа семена във вашата рецепта, ако използвате само кленов сироп като подсладител. Не свързва съставките е рецептите, както захарта (да, захарта е свързващо вещество! )

Няма коментари:

Публикуване на коментар