вторник, 8 януари 2013 г.

Кратко обучение за брашната използвани в безглутеновата кухня


Безглутеновото печене има своите различния. Вместо една чаша глутеново брашно, трябва да заменим с комбинация от тежки, средни и леки брашна, плюс нишесте и свързващи вещества. Основните безглутенови брашна, които използват, са изброени по-долу. Можете да заместите повечето брашна в рамките на една и съща категория, освен ако не е отбелязано друго в рецептата.  Това ще ви помогне да откриете своето любимо брашно във всяка категория, и  да останете с него.
** ТЕЖКИ брашна **
 Дава структурата и  са задължителни !
Бадемово Брашно: 
Дава хубава структура на печивото. То е естествено леко сладко и с високо съдържание на протеин. Бадемовото брашно има някои природни характеристики . Можете да направите свое собствено брашно от смилане на бланширани бадеми с мелничка за кафе. Това брашно съдържа естествени масла, които правят тестените изделия меки и влажни. 
 Кокосово брашно: 
Абсорбира течността бързо в една рецепта, дава структура на тестените изделия.Добре е, когато рецептата е  прекалено мокра и имате нужда от една супена лъжица, за да се насладите напълно. При  печене се усеща много лека зърнеста консистенция, но в комбинация с други брашна работи много добре. То е по-леко от бадемовото брашно, така че е добре да се използва  за по-леки печени изделия като кифли или кейкове. Винаги го използвайте в комбинация с други брашна, тъй като абсорбира цялата влага. Ако го използвате сами, ще трябва да използвате много на яйца (или други свързващи съставки, ако сте веган) , за да се запази рецепта от прекалена сухота.  Има  сладък аромат и привкус.
Брашно от нахут :
Абсорбира течността бързо, и е с високо съдържание на протеин. Има естествени свързващи свойства и дава структура за тестените изделия. В малки количества може да  замести  бадемовото или кокосово брашно, но ще се нуждаете от повече подсладител. За да се маскира  бобовият вкус, използвайте не повече от 1/4 чаша. Добре е за сгъстяване на сос, палачинки, и т.н.
Киноа Брашно: 
Друго високо-протеиново брашно, Киноата може да бъде частично заместена от  кокосови орехи или бадеми. То има доста силен аромат и най-добре е да се комбинира с други тежки брашна, да се балансира. За да се премахнете силният аромат, можете да го изпечете във фурната разстлано на лист, на 250 градуса за 30 мин.
 Брашно от елда 
Действа за спояване на продуктите, има естествено лепкаво свойство. Има по-лек и по-неутрален вкус Киноата. Страхотно е за  бисквити, палачинки и др.
** Средни  брашна **
Облекчете тежките брашна, за да намалите трошливостта и за по добра текстура.
Амарант Брашно: 
Амаранта е светъл на цвят и е много леко ароматизирано брашно. Защото има свойства на нишесте, то е "лепкаво", и  задължително за употреба . 
Просено брашно: 
Просото прави тестото с жълтеникаво златист цвят.  Има по-мек вкус.  Харесва ми да го използвам в комбинация с брашно от кафяв ориз и картофено нишесте.
 Брашно от кафяв ориз :
Брашното от кафяв ориз е нещо средно. То има по-неутрален вкус.  По-твърдо брашно от брашното от бял ориз, а понякога има леко зърнесто усещане в устата и се чувства нужда да се използва в комбинация с други брашна. Добре се комбинира  с леко брашно и нишесте. 
** ЛЕКИ брашна **
Необходими са за добавяне на  лекота, а понякога и хрупкавост. Неутрализират вкуса на по-силните брашна.
Кестеново Брашно:
Кестеновото брашно е с високо съдържание на естествени нишестета и е леко брашно, така че работи чудесно в комбинация с бадемово брашно и / или кокосово брашно.

Брашно от тапиока (нишесте)
Едно от по-тежките нишестета, действа добре, за да съедини съставките и да добавя крехкост на "бисквитки", и т.н. ... Ако използвате прекалено много от него, то може да направите  една рецепта малко по-гъста, или лепкава, най-добре го комбинирайте с  картофено нишесте, за оптимална лекота.
 Картофено нишесте
Най-добро по отношение на лекотата. Използва се в комбинация с друг вид нишесте или брашно. Твърде много от картофеното нишесте придава на рецепта картофен вкус.

                                 Скоро...рецепта за страхотни бананови кексчета !

Няма коментари:

Публикуване на коментар