неделя, 13 януари 2013 г.

Безглутенови-веган бананови кексчета


Състав:


1 чаша неподсладено бадемово мляко (или друго растително мляко)
1/3 чаша кокосово масло
 2 ч.л. екстракт от ванилия
1 супена лъжица агар на прах ( или желатин )
1/3 чаша пюре от презрели банани


1/2 чаша и 3 с.л. брашно от кафяв ориз
2/3 чаша сурова тръстикова захар ( или друг подсладител)
2/3 чаша  нишесте от тапиока
1/3 чаша бадемово брашно 
1/3 чаена чаша кокосово брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол




Мокрите съставки се смесват, за да се даде на агара или желатина време да се накисне. Пасирайте с ръчен пасатор или в кухненски робот бананите и ги смесете.
Смесете сухите съставки в отделна купа, след което ги пресейте.
Добавете мокрите към сухите съставки.
Изсипва се във форми според вашето желание, предварително намазнени или постлани с хартия за печене. Печем при предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.( или до готовност, като проверите с клечка ) Изчакайте, докато напълно изстинат. И...бон апети !
Изчакайте, докато напълно изстинат преди да сервирате. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар