четвъртък, 17 януари 2013 г.

Домашно фъстъчено масло


Бях обещала да дам рецептата за моето домашно фъстъчено масло. Ето я и нея...
В състава на купешкото фъстъчено масло често виждаме захар, глюкозо-фруктозен сироп, фруктоза или друг вид подсладител, също така сол и растителни масла ( с неизвестен произход )
И сами можем да си го приготвим и да бъдем 100% сигурни в това, какво съдържа. Всеки може да си го овкуси по свое желание и да си направи най-вкусното фъстъчено масло. Ще видите, че вкуса е различен!
Продуктите са само фъстъци, но добавките могат да бъдат всякакви.
Започваме с изпичането на фъстъците Колкото пожелаете, ако искате започнете със 100 гр. или 200гр. Ще видите, че ще ви хареса и ще увеличите количеството ! 
Когато ги изпечете при загрята фурна за не повече от 8-9 мин. оставете да изстинат.



Охладените фъстъци изсипете в блендер или чопър и на висока скорост започнете да разбивате. В началото ще станат на трохи, после ще почне да се отделя мазнина и да става на топка. След няколко минути вече ще имаме хубава гъста маса. Тук вече аз добавям на всеки 100гр. фъстъци, 10гр. кокосово масло. Пускам блендера за кратко и готово ! Може да ви се стори рядко, но го оставяте за 10 мин в хладилника и ще стегне. Кокосовото масло дава неповторим аромат и подчертава естествената сладост на фъстъците. Слагаме и съвсеееем малка щипка сол. Вие може да предпочетете, да добавите лъжичка мед, щипка канела...възможностите са много. Може да сложите повечко сол и да го хапвате като солена разядка. 

Аз много обичам комбинацията на фъстъчено масло + банани + шоколад. Скоро ще ви покажа една рецепта в която съчетавам тези любими продукти.

Дано си приготвите това страхотно, домашно, фъстъчено масло и да му се насладите на макс!
Бон Апети!

Няма коментари:

Публикуване на коментар